Dues històries i una cotilla

Història primera.

Feia dies que m’estava passant: el pany de la porta no s’obre bé. Depenent de quina clau poso –una còpia o una altra, vull dir– el bombí gira bé i s’obre o no. De moment, mentre t’acompanya un o altre familiar i també porta la clau, cap problema: si no obre una, obra l’altra. Fins que arriba un dia que et trobes sol i la clau no obre.
Un cop resolt el problema d’accés, em poso a desmuntar el pany per canviar-lo.
I em trobo amb un altre problema derivat del desconeixement. Amb això que passa el veí per davant de casa i em troba fent bricolatge i com que sempre es creu més àgil en aquests temes, no dubta i em decideix ajudar. Ajudar, he dit? Al cap d’una estona descobrim –ell que es creu que en sabia molt i jo que em pensava que no tenia límits– que no ho hem fet com calia. No faig més intents i truco al serraller professional i coneixedor.
Ve a casa i en deu minuts ho te resolt. Tema tancat.
Història segona.
També durant la setmana passada em va passar pel cap llogar un pis que tinc a mitges. Parlant entre tots sobre com no deixar-nos res a l’aire i trobar “un bon llogater”, ens van passar pel cap temes com ara, el preu del lloguer, el temps, les taxes municipals i aportacions a la comunitat, les garanties dels llogaters, l’actualització de la llei de lloguers, la cèdula d’habitabilitat, etc., etc.
Quin munt de coses a tenir en compte!

Per fer-ho fàcil i senzill, hem decidit anar a un administrador de finques que ens orientin i ens facin totes les gestions fins aconseguir el lloguer i llogater que volem.
Les dues històries són dos exemples de triar a persones professionals de la matèria, cadascuna especialitzada en el seu tema, que simplifiquen la gestió, la fan amb un mínim de qualitat i et donen la garantia de feina ben feta. La decisió la vam prendre entre tots, amb els estira i arronsa pertinents, valorant avantatges i inconvenients. Ara tots estem satisfets d’haver pres el millor acord.
Estem davant del dilema d’obrir una porta que s’ha encallat o bé davant d’escollir una opció de lloguer entre diverses opcions. En ambdós casos la millor solució ha estat posar-nos d’acord i unificar criteris.
La situació és semblant a la que tenim els ciutadans de Catalunya: l’actual cotilla de l’autonomia més que fixar i subjectar, ens estreny i ens ofega. Cal, doncs, buscar la millor opció entre tots i pensar en els professionals que vulguin portar-nos cap a aquest camí. Se n’ha parlat molt i possiblement se’n parlarà abans no surtin publicades aquestes ratlles, però sens dubte, el que ens convé és la llista única amb aportacions de la societat civil i amb professionals de la política. De forma unitària i unívoca.
Simplificarà la gestió, aportarà garantia i la qualitat desitjada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.