Adéu Jaume, adéu Muriel!

Trist. Molt trist.

Aquests darrers dies han estat plens de records i tristors per la mort de dues persones properes i estimades. Diferents en molts aspectes i semblants en d’altres, però amb un de comú: ser bona persona.

Per una banda ens deixava el Jaume Munné, company de treball durant més de 25 anys. Una persona entregada a la feina, pacient, treballadora i dialogant. Ja ens coneixíem de la Creu Roja, quan hi vam coincidir fa uns 35 anys. Ell hi continuava i des d’en feia uns quants, n’era el president. El seu tarannà dolç i pausat feia que trobar-nos pel carrer, per algun camí de Montserrat a la romeria, compartint taula o, allà on fos, passessin els minuts fent petar la xerrada.

Ara, que gaudia d’una vida més tranquil·la pensant en la seva petita vinya, en la jubilació, i en la seva estima a la Creu Roja, no era el moment!

Fa deu dies tot just parlàvem per trobar possibles col·laboracions entre les respectives entitats que representàvem, i ja no hi és! Ens deixa una bona persona!

Per l’altra banda, la presidenta de l’entitat que més ha fet per Catalunya, la Muriel. Era la seva hora, diuen, però maleït destí!

La tranquil·litat d’una dona sincera, compromesa, agradable, que proporcionava pau i diàleg sense fer soroll. No necessitava imposar-se, ni alçar la veu per convèncer.

D’ençà de la manifestació contra la sentència de l’Estatut del 10 de juliol de 2010, quan es va posar la primera pedra per iniciar tot el procés, vaig tenir l’ocasió de conèixer-la més a prop i de compartir amb ella alguns moments com a membre de la junta d’Òmnium a l’Alt Penedès.

I fora dels seu ambient també. Tot just el juny passat l’acadèmia Tastavins ens investia als dos. Abans de començar l’acte tenia cert neguit per fer-ho bé, mostrant, un cop més, la seva preocupació per les coses ben fetes. Tranquil·la dona, tu deixa’t portar, li vaig dir.

“No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni” era i és una de les frases més recordades de la Muriel. Per tant, per a ella i per a tots els catalans, continuem lluitant per fer el somni realitat.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.