Signem pel referèndum

Fa uns dies parlava amb una colla d’amics mentre sopàvem plegats, sobre el procés cap a la independència de Catalunya.

Un d’ells estava convençut que no arribaria mai, afirmant que al darrer moment sortirien les “forces” de l’estat d’una manera o altra a impedir posar les urnes i bloquejar qualsevol opció democràtica. Arribava a ser tant exagerat que deia que s’atrevirien a suspendre l’autonomia. La resta de comensals li vam comentar que això, al segle XXI, no està ni ben vist, ni té cap opció assenyada que succeeixi..

Un parell més del grup afirmaven que ja estava tot decidit i que era únicament qüestió de temps i, precisament, auguraven un final proper, al setembre.

La discussió i el sopar va anar evolucionant comentant els diferents punts de vista i aportant arguments que hi donessin consistència.

Valor enormement democràtic de la ciutadania

Probablement estareu d’acord amb mi que un d’aquests arguments és el valor enormement democràtic de la ciutadania en totes les accions d’acostament realitzades fins ara. Probablement, fruit d’això –i d’altres coses– és el fet que s’hagi constituït un Pacte Nacional pel Referèndum. És a dir, una plataforma formada per grapats d’entitats de tota mena i per milers de persones individuals que consideren que Catalunya és autosuficient per decidir el seu futur polític: uns acords evolucionats del Pacte pel Dret a Decidir. El comitè executiu del PNR explica en el seu manifest, que la voluntat d’expressió a través d’un referèndum és majoritària i transversal de la ciutadania catalana i que encaixa perfectament amb les diferents mobilitzacions multitudinàries de la societat organitzada a favor del seu dret a decidir. Totes realitzades amb una actitud cívica, pacífica i democràtica.

Per això, la plataforma ha iniciat la recollida d’adhesions per aconseguir que es permeti celebrar un referèndum a Catalunya acordat amb l’Estat, tal com ho defensen experts en dret constitucional, i en l’actual marc jurídic espanyol.

Aquest diumenge diverses entitats i organitzacions estaran presents a molts indrets de Catalunya a la diada de Sant Jordi recollint signatures.

Un cop recollides haurà de ser el President Puigdemont l’encarregat de presentar-les al govern de l’Estat.

El sopar va concloure feliçment i amb la consciència clara de tots els comensals. Alguns ja ens hem adherit i en som voluntaris i d’altres esperaran a diumenge per comprar la rosa, el llibre i signar pel Pacte Nacional pel Referèndum.

Tothom serà benvingut.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.