I ara què?

Tardor calenta

Com el pronòstic del temps a dies vista, diuen que s’anuncia una tardor calenta. S’acosta el primer any de fets extremadament durs i antidemocràtics d’un estat espanyol a la deriva, que en aquells moments volia impedir per “terra, mar i aire” qualsevol reivindicació, de qualsevol mena, del poble de Catalunya.

20S

Aquest dijous haurem viscut el record de l’entrada de la guàrdia civil a la conselleria d’economia, de la mobilització posterior espontània de la ciutadania i de les recomanacions dels líders de les entitats. Aquell dia els Jordis van irrompre per garantir l’entrada i la sortida dels cossos policials a la conselleria, per evitar enfrontaments i per aconsellar a la gent a marxar a casa seva pacíficament. Recordem les imatges que, quan ja s’havia fet fosc, des del damunt d’un vehicle policial autoritzat per la mateixa policia, megàfon en mà, demanaven a tothom marxar. Contràriament, el relat judicial és transposat i aquesta és una de les causes per les quals estan empresonats.

1r octubre

Després vindrà el primer d’octubre, data que tothom té fresca en la memòria per haver defensat, com mai, les urnes i la participació en una votació. Un referèndum preservat per totes les persones demòcrates i gestat des d’un gest immens de solidaritat des del poble i cap al poble. Evidentment, costarà que ens marxi del cap els records colpidors de la defensa dels col·legis electorals i, sobretot, dels brutals cops de porra i violència emprada per la policia i la guàrdia civil amb la intenció d’emportar-se urnes i evitar votacions, cosa que malgrat tot, no van aconseguir a tot arreu. Altra cop una actuació desorbitada i fora de qualsevol estat democràtic on es respectin els drets civils.

16 octubre

Acte seguit, el 16 d’octubre, farà un any de l’empresonament del Jordi Cuixart i del Jordi Sànchez.

Judici injust .. al desembre?

A continuació vindrà també el judici dels presos. Un judici injust, dels dos Jordis i de tota una colla de polítics, a qui mantenen en presó preventiva com si fossin perillosos assassins, narcotraficants o mafiosos. Un judici per unes causes inversemblants, inventades, que no se sostenen per enlloc i típiques a les dictadures més extremes. Un judici que no és únicament per a totes aquestes persones, sinó que és contra tots nosaltres, contra tot el poble, buscant l’escarment. Un judici que es celebrarà previsiblement al desembre i que recomanaran –fem apostes si voleu– que no arribi la sentència abans del maig de 2019, o sigui, passades les eleccions municipals. Si arribés abans del maig se’ls podria girar en contra i perdre el poc –o massa– que ara tenen.

Què fem?

Davant de tot aquest panorama “calent” què tenim a la vista, ens poden passar moltes qüestions pel cap: Les veiem a venir? Tirem pel dret i anem per feina? Sols? Tots plegats com un de sòl? I ara què? Etc.

Ens han atacat a tots. Els partits estan desconcertats i sense acords comuns. O arribem a un acord o no ens en sortirem!

Convincents, cohesionats i amb ma ferma.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.